جهاددانشگاهی تکالیف خود در حوزه دانشجویی مسئله فلسطین را مشخص کند

معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی در نشست هم اندیشی حمایت از مردم غزه و لبنان در دوران پساآتش بس تأکید کرد: جهاددانشگاهی باید تکالیف خود در حوزه عمومی و دانشجویی مسئله فلسطین را مشخص کند، امیدواریم در این زمینه بتوانیم به خوبی برنامه ریزی و عمل کنیم.

به گزارش خبرنگار ایکنا، جلسه هم اندیشی پویش حمایت از مردم غزه و لبنان در دوران پساآتش بس، امروز، یکم بهمن ماه با حضور برخی از مسئولان جهاددانشگاهی در سالن کنفرانس دفتر مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه، حسن فارسی، معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی طی سخنانی با موضوع جبهه مقاومت با بیان اینکه طی چند ماهه اخیر رژیم صهیونیستی مرزهای جنایت در بشریت را جابجا کرد ، گفت: جامعه ما نیز پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عنوان داعیه دار اسلام و حمایت از ارزش های اسلامی، نگاه خود را نسبت به مسئله فلسطین تغییر داد و حمایت از مظلوم در اقصی نقاط دنیا جزو اصول سیاست خارجی ما قرار گرفت.

وی افزود: اگر با ملاک انسانیت نیز به مسئله فلسطین بنگریم، واقعیت این است که نمی توان از آنچه در غزه و لبنان رخ داد، به سادگی گذشت. مجموعه جهاددانشگاهی نیز که پیرو تفکرات امامین انقلاب بوده و هست ، در قضیه فلسطین نیز به همین منوال حرکت کرده و به ترویج و نشر تفکر امامین انقلاب در این زمینه پرداخته است. فراز و نشیب موضوع فلسطین از سال 1916 آغاز شده و بعدها تا زمان انتشار اعلامیه بالفور در سال 1917 ، تقسیم این کشور به سه بخش در سال 1947 ، جنگ اعراب و اسرائیل و ... تا طوفان الاقصی ادامه داشته است.

معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی تصریح کرد: در این مسیر گروه هایی که با نگاه اسلامی و اجتماعی حرکت کرده اند، توانسته اند در چند مرحله رژیم صهیونیستی را زمین گیر کنند که یکی از نمونه های آن نیز عملیات طوفان الاقصی بود. ما به عنوان نهادی دانشگاهی باید به موضوع را فراتر از آنچه وجود دارد بنگریم تا با تبیین دقیق، گامی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در مورد فلسطین برداریم.

وی با بیان اینکه جهاددانشگاهی باید تکالیف خود در حوزه عمومی و دانشجویی مسئله فلسطین را مشخص کند، گفت: امیدواریم در این زمینه بتوانیم به خوبی برنامه ریزی و عمل کرده و گام های خوبی را در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری برداریم.

در ادامه این نشست، علی منتظری، رئیس پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی نیز در سخنانی بیان کرد: موضوع فلسطین جزو دغدغه های اصلی انقلاب اسلامی بوده و هست. در همان روزهای پیروزی انقلاب، رهبر جنبش فتح به ایران آمد و مورد استقبال امام(ره) قرار گرفت. انقلاب اسلامی ایران موجی از شادی میان رزمندگان فلسطینی ایجاد کرد و موجب تقویت جبهه فلسطین شد. با پیروزی انقلاب اسلامی، پایگاه بزرگ اسرائیل در غرب آسیا فرو ریخت و این موضوع امتیاز بزرگی برای مردم فلسطین و انقلابیون آن بود؛ لذا ورود جهاددانشگاهی به موضوع فلسطین موضوعیت دارد و باید به خوبی انجام شود .

وی افزود: جهاددانشگاهی در سال های ابتدایی انقلاب ترجمان فرهنگی جامعه بود. در آن زمان جهاددانشگاهی نشست جنبش های آزادی بخش جهان را در تهران برگزار کرد که مورد استقبال قرار گرفت و بازتاب زیادی در جامعه داشت.

منتظری با بیان اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی بزرگترین جنایات را در فلسطین انجام داده اند که در تاریخ بشریت سابقه ندارد، گفت: مراکز فرهنگی و رسانه ای جهاددانشگاهی همچون ایسنا، ایکنا، ایسپا و سازمان دانشجویان فعالیت های خوبی در دفاع از ملت مظلوم فلسطین و غزه انجام داده اند ولی باز هم باید در سطح دانشگاه ها فعالیت های خود را گسترش دهند.

وی با تأکید بر بهره مندی هوشمندانه و دقیق جهاددانشگاهی از ظرفیت های رسانه ای و فرهنگی این نهاد انقلابی در موضوع فلسطین، گفت: آرمان فلسطین جزئی از شعارهای اصلی انقلاب اسلامی است. جهاددانشگاهی باید ابتدا با شناخت صحیح مخاطب و هم افزایی با نهادهای دیگر مانند نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و تشکل های اسلامی در این حوزه وارد شود. مهمترین کار در این زمینه شناخت مخاطبان و دانشجویان برای دستیابی به اطلاعات مفید در این حوزه است.

در ادامه، حجت الاسلام جهانگیری، استادیار دانشگاه ادیان و مذاهب قم نیز با اشاره اهمیت بین المللی مسئله فلسطین اظهار کرد: طبق آمارها 76 درصد شرکت کنندگان در تظاهرات حمایت از فلسطین در نقاط مختلف دنیا، دانشجویان بوده اند. در بحث بین المللی باید ظرفیت دانشجویان جهان را جدی بگیریم. بسیاری از آمارها نشان می دهد که در بسیاری از کشورها نگاه ها به مسئله فلسطین تغییر کرده است .

وی افزود: دگردیسی در افکار عمومی و دانشجویان جهان ظرفیتی بسیار مهم است که باید بدان توجه ویژه کرد. در این حوزه باید با دیدگاه فرامذهبی و فراسرزمینی به سراغ مسئله فلسطین برویم تا بتوانیم مقاومت را به خوبی برای دانشجویان جهان معرفی کنیم.

جهانگیری با اشاره به اهمیت موضوع شبکه سازی در میان دانشجویان جهان برای مسئله فلسطین بیان کرد: در این صورت است که می توان به خوبی اندیشه مقاومت را برای دانشجویان و جوانان جهان تبیین کنیم.

در ادامه علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی نیز در سخنانی بیان کرد: یاد امام راحل(ره) را در ایام فجر انقلاب اسلامی گرامی می داریم. ایران اسلامی پس از انقلاب، نظم منطقه ای را بر هم زده و نظام سلطه را دچار تزلزل کرده است. امام(ره) شعار ما نه ظالمیم و نه مظلوم را مطرح کردند که همین جمله رویکرد ایران در برابر مسئله فلسطین را مشخص کرد. آمریکا، اسرائیل را به عنوان جانشین و سکوی تحرکات خود در منطقه انتخاب کرد و تمام هم و غم خود را در راستای تقویت آن به کار برد.

وی افزود: جریان مقاومت، کنشی بود که از پیام انقلاب اسلامی شکل گرفت. یکی از نتایج این جریان، این است که بسیاری از کشورهای مختلف که اصلا مبانی شیعی و اسلامی ندارند، خود به عنوان حامیان جبهه مقاومت و فلسطین فعالیت می کنند. البته عملکرد جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی از همان ابتدا با برگزاری جلسات و نشست های فرهنگی مختلف، تهیه اخبار و گزارش های خبری در ایسنا و ایکنا و ... در میان فعالیت های رسانه ای کشور بی بدیل بود .

در ادامه علیرضا زجاجی، مدیر پروژه مستندسازی و تاریخ شفاهی جهاددانشگاهی نیز در سخنانی بیان کرد: شاید یکی از سؤالاتی که در دانشگاه ها مطرح می شود، این باشد که مبنای کمک ایران به فلسطین چیست؟ انسان تراز مکتب اسلامی حضرت امیر(ع) هستند. ایشان فشرده و عصاره اسلام هستند. هر انسانی در پایان عمر وقتی وصیت می کند، عصاره عمر خود را بیان می کند. حضرت امیر(ع) در شب 21 ماه رمضان به حسنین(ع) فرمودند که شما را به تقوای الهی و دشمنی با ظالم و یاوری مظلومان توصیه می کنم.

وی با بیان اینکه همین کلام حضرت امیر(ع) پاسخ به این نوع سؤالات را بیان می کند، اظهار کرد: حق و حقیقت همیشه دنباله روی خود را خواهد داشت. امروز اگر حقیقت حضرت امیر(ع) را در جامعه بیان کنیم، جوانان و نوجوانان به خوبی در این مسیر وارد شده و جبهه مقاومت را حمایت خواهند کرد .

در ادامه، جمال رحیمیان، رئیس سازمان جهاددانشگاهی تهران نیز بیان کر د : ط وفان الاقصی تلنگری به جهانیان بود که توانست درصدی را از مردم جهان بیدار کند. جای بسی تأسف است که رسانه ها نتوانستند آن طور که شایسته است از تأثیرگذاری فاجعه بزرگ قرن استفاده کرده و مردم را به صحنه بیاورند.

در ادامه، جلیل بیت مشعلی، رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل ایکنا نیز طی سخنانی با بیان اینکه رسانه همیشه مظلوم است، گفت: طوفان الاقصی از روز هفتم اکتبر مصادف با 15 مهرماه آغاز شد و اولین خبر خبرگزاری ایکنا در این زمینه در همان روز 15 مهر ساعت 9:3 صبح منتشر شد. همچنین، پرونده ای در ایکنا به نام «طوفان الاقصی» در همان ساعات اولیه این رخداد، شکل گرفت که همچنان نیز برقرار است. برگزاری نشست «از طوفان الاقصی تا صبح آزادی» با حضور نمایندگانی از جنبش فلسطین در تاریخ 25 مهرماه نیز از دیگر فعالیت های ایکنا بود که در آغاز این اتفاق جهانی، انجام شد.

بیت مشعلی ادامه داد: ایکنا در زبان فارسی تا امروز 1873 خبر و تحلیل و گزارش در رابطه با مسئله فلسطین در تولید و منتشر کرده است، یعنی طی 450 روز از عملیات طوفان الاقصی تاکنون، روزانه 11.28 خبر در این زمینه کار شده اس ت . با در نظر گرفتن پرونده عملیات وعده صادق 1 و 2 و جمع کل پرونده های ایکنا در این زمینه، تاکنون تعداد 5880 خبر در رابطه با طوفان الاقصی و فلسطین در این رسانه قرآنی کار شده است.

.

وی اظهار کرد: جامعه هدف ایکنا علاوه بر دانشجویان، جامعه قرآنی، جامعه اساتید، حوزویان و ... است. در رابطه با مسئله فلسطین و جبهه مقاومت پویش های مختلفی در حوزه تلاوت کوتاه انجام شده و در حوزه جوانان و دانشجویان نیز وبینارهایی با حضور اساتید برجسته ایران و محور مقاومت برگزار کرده ایم. رسانه های جهاددانشگاهی یعنی ایسنا و ایکنا در حوزه طوفان الاقصی و جبهه مقاومت کارهای ارزشمندی انجام داده داند .

در ادامه، صالحی نژاد، مدیرکل امور مجلس جهاددانشگاهی نیز بیا ن کرد: امر وز روایت ها در جهان در حال تغییر است. سرعت تحولات جهانی زیاد بوده اما خیلی آهسته در این زمینه پیش می رویم. امروز هوش مصنوعی به مرجعی برای جوانان تبدیل شده است که باید در این زمینه کار کرد.

وی اظهار کرد: سوریه پیش از سقوط فیزیکی، در فضای مجازی شکست خورد که این مسئله، قدرت شبکه های اجتماعی و رسانه ای را نشان می دهد. لذا باید پیوند میان رسانه و حوزه آی تی و مجازی به خوبی در جامعه ایجاد شود تا تأثیرگذاری لازم را در میان جوانان داشته باشد. باید دایره مخاطبان خود را افزایش دهیم و در حوزه آی تی و فضای مجازی و به ویژه هوش مصنوعی، به خوبی فعال باشیم تا بتوانیم اثرگذاری خوبی در جامعه داشته و روایتگری صحیحی برای جوانان داشته باشیم.

در ادامه، جهانیان، معاون فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ نیز بیان کرد: نیاز و مطالبات نسل دانشجویان امروز متفاوت است و باید با زبان آن ها برای ایشان برنامه ریزی کنیم. همچنین، باید از فضای مجازی و امکانات موجود برای تولید محتوا و در جهت آگاهی بخشی به جوانان به خوبی استفاده کنیم . امروز 80 انجمن دانشجویی برای دانشجویان در داشگاه علم و فرهنگ وابسته به جهاددانشگاهی ایجاد کرده ایم که تأثیرات خوبی در میان جوانان و دانشجویان داشته است و این همان کار فرهنگی تأثیرگذار است که باید در جامعه به خوبی و با بسترسازی دقیق انجام شود .

در ادامه، رئیسی، مدیرعامل خبرگزاری ایسنا نیز بیان کرد: امروز با امور مختلفی مواجه هستیم که چندوجهی بوده و در حوزه مسئله فلسطین نیز با همین مسئله مواجهیم. رسانه ابزاری پشتیبان برای تمامی امور مختلف در حوزه تبیینی است. امروز دو میلیون نفر در فلسطین و لبنان آواره شده و خبرنگاران زیادی در این زمینه به شهادت رسیده اند.

رئیسی تصریح کرد: در حوزه جبهه مقاومت موضوع مهم، روایت پیروزی مقاومت است که امروز باید بدان پرداخت که یکی از جلوه های آن شکست نظامی رژیم صهیونیستی است. شکست سیاسی، اقتصادی، اطلاعاتی، حقوقی و بین المللی رژیم صهیونیستی نیز باید در قالب های مختلف رسانه ای و ... مطرح شود .

وی با اشاره به مطالبه گری جهانی در محکومیت رژیم صهیونیستی، بیان کرد: امروز می توان در حوزه های مختلفی که بدان اشاره شد، به تبیین مواضع پرداخت. بستر و امکانات رسانه امروز به معنای واقعی در دستان نظام سلطه است و باید در این زمینه خیلی فعال باشیم تا بتوانیم تأثیرگذاری لازم را داشته باشیم.

در ادامه، رضا فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان ایران نیز اظهار کرد: امروز نیازمند نوعی تغییر نگاه و نگرش در جامعه هستیم. در راستای موضوع فلسطین باید با یکدیگر هم افزایی داشته باشیم. متأسفانه فضای تعاملی با دانشجویان مقداری کمرنگ شده است و باید این فضا مرتفع شود.

وی اظهار کرد: نکته دیگر اینکه می توانیم برای دانشجویان ابتدا در فضای تبیینی و شفاف سازی به سمت فضاهای علمی تر برویم . لذا در دو حوزه مبنایی و زیربنایی می توان برخی امور در حوزه مسئله فلسطین را پیگیری کرد. همچنین، جهاددانشگاهی می تواند متولی برگزاری کرسی های آزاداندیشی در بحث فلسطین باشد .

انتهای پیام

نظرات

captcha